روانشناسی رنگ ها
رنگ ها را می توان جزئی جدایی ناپذیر از زندگی دانست که در همه جا حضور دارند حتی در جایی که اصلا حواصتان نیست. رنگ ها در زندگی ما انسان ها نقش بسیار مهمی دارند مثل نقش رنگ در افزایش ضربان قلب ، نقش رنگ در انتخاب زیورآلات و هزاران نقش و تاثیر دیگری که ما از حضور رنگ ها در زندگی می پذیریم. در این مقاله از لوکس گلامور بعضی از مفاهیم مربوط به رنگ ها و تاثیرات آن و روانشناسی رنگ ها را بررسی خواهیم کرد. پیشنهاد می کنیم مقاله “ ست کردن زیورآلات و لباس ها بر اساس رنگ ” را مطالعه کنید.
روانشناسی رنگ ها
معانی رنگ ها بسته به موقعیت و فرهنگ هر کشوری دارد ممکن است متفاوت باشد و اینگونه نیست که بتوان برای هر رنگی مفاهیم خاصی را مد نظر قرار داد. هر چند برخی از ویژگی های فرهنگی جا افتاده برای هر رنگی در جامعه به وفور یافت می شود.
هر رنگ جنبه مختلفی دارد که در در این مقاله زبان هر رنگ را به صورت تقریبی با استفاده از مفاهیمی ساده میتوانید به راحتی یاد بگیرید.
رنگ ها نوعی از ارتباطات غیر کلامی بحساب می آیند. رنگ ها مفاهیم ثابت و پایداری ندارند و می توانند با گذشت زمان یا بسته به شرایط خاصی معنی خاصی را القاء کنند.
برای مثال ممکن است شخصی لباس قرمز رنگ برای یک روز مشخصی بپوشد که این می تواند مشخص کننده یک یا چند دلیل روانشناسی باشد…..
رنگ مورد علاقه این شخص باشد، یا
نشان دهنده آمادگی لازم برای انجام عملی باشد، یا
ممکن است نشان دهنده اشتیاق یک فرد در مورد عملی که در آن روز انجام داده است باشد، یا
به احتمال نشان دهنده عصبانیت شخص در آن روز باشد (خودآگاه یا ناخودآگاه)
همه این موارد از معانی رنگ قرمز است.
با اطلاع از مفاهیم رنگ ها می توانیم در خرید هدیه و کادو، زیورآلات و اکسسورها و لباس ها و … تجدید نظر کنیم و پیام هایی را که هر رنگ به ما ارجاع می دهند را در یابیم.
مفاهیم رنگ ها
روانشناسی رنگ ها - قرمز
روانشناسی رنگ ها – قرمز
قرمز، رنگ نشان دهنده انرژی، عشق، عزم و اراده و عمل است. همچنین نشان دهنده عصبانیت نیز می باشد.
روانشناسی رنگ ها - نارنجی
روانشناسی رنگ ها – نارنجی
نارنجی، نشان دهنده روابط اجتماعی و خوش بینی است. و از بعد منفی مفاهیم سطحی نگری و بد بینی را نیز داراست.
در میان مفاهیم روانشناسی رنگ ها، رنگ زرد نشان از خرد، عقل، خوشبینی و خوشحالی می باشد. همچنین از بعد دیگر نماد بزدلی، بی صبری و روحیه انتقادی است.
روانشناسی رنگ ها - زرد
روانشناسی رنگ ها – زرد
روانشناسی رنگ ها - سبز
روانشناسی رنگ ها – سبز
سبز رنگ تعادل و رشد است. این رنگ دارای معانی متعددی است که میتوان از بعد مثبت نماد اعتماد به نفس و از بعد منفی نماد انحصار طلبی باشد.
آبی رنگ اعتماد و صلح است. استفاده از این رنگ می تواند مفاهیمی همچون وفاداری و کمال و از طرف دیگر محافظه کاری و سرد مزاجی را دربر بگیرد.
روانشناسی رنگ ها - آبی
روانشناسی رنگ ها – آبی
نیلی نماد بینش و بصیرت است. در میان مفاهیم این رنگ میتوان به آرمان گرایی و ساختار و در طرف دیگر نشان اعتیاد آورد محسوب می شود.
بنفش رنگ خیال پردازی است. رنگ بنفش میتواند نشانی از خلاق و منحصر به فرد و یا بی تجربگی و غیر قابل انجام باشد.
روانشناسی رنگ ها - بنفش
روانشناسی رنگ ها – بنفش
رنگ فیروزه نمادی از ارتباط و نظم و ترتیب است. همچنین از بعد منفی می تواند نشان غیر عملی بودن و آرمان گرایی باشد.
روانشناسی رنگ ها - فیروزه ای
روانشناسی رنگ ها – فیروزه ای
در روانشناسی رنگ صورتی عشق بی قید و شرط و پرورش روح ذکر شده است و همچنین از بعد دیگر به معنی احمقانه، نابالغ و دختروار است.
روانشناسی رنگ ها - صورتی
روانشناسی رنگ ها – صورتی
رنگ ارغوانی به معنی سازگاری، هماهنگی جهانی و تعادل جهانی است. نماد احساسی روحانی در عین حال عملی است، مشوق احساسات و تعدیل چشم انداز بر روی زندگی است.
روانشناسی رنگ ها - ارغوانی
روانشناسی رنگ ها – ارغوانی
رنگ قهوه ای رنگ همبستگی و صمیمیت است، قهوه ای که رنگ زمین و خاک نیز می باشد نماد امنیت، حفاظت، راحتی و اسباب ثروت به حساب می آید.
روانشناسی رنگ ها - قهوه ای
روانشناسی رنگ ها – قهوه ای
از دید روانشناسی رنگ خاکستری (نه سیاه و نه سفید)، رنگ سازش و توافق است همچنین مفهومی عاری از احساسات است و میتواند غیر قطعی نیز باشد.
روانشناسی رنگ ها - خاکستری
روانشناسی رنگ ها – خاکستری
نقره ای رنگ دارای خواص انرژی زنانه است که مربوط به ماه و جزر و مد دریا می باشد. نقره ای نماد آبگونه ، احساسات، تخیلات و رمزو راز است.
روانشناسی رنگ ها نقره ای
روانشناسی رنگ ها – نقره ای
روانشناسی رنگ ها طلایی
روانشناسی رنگ ها – طلایی
طلایی رنگ موفقیت، پیروزی و همراه با فراوانی و رفاه ، کیفیت و تزئینات، اعتبار و پیچیدگی، ارزش و ظرافت است. از لحاظ روانشناسی این رنگ بر وفور و نعمت دلالت دارد همچنین اسباس سلامتی نیز می باشد.
سفید رنگ کمال و خالص است. همچنین نماد تمامیت و بی گناهی نیز می باشد.
روانشناسی رنگ ها سفید
روانشناسی رنگ ها – سفید
سیاه رنگه مخفی کاری و رازداری است، ایجاد یک فضای امن و مرموز که مانند این است که رمز و رازی را درون یک بطری و بدور از دنیا نگه داشته ای.
روانشناسی رنگ ها مشکی
روانشناسی رنگ ها مشکی
جمع بندی
رنگ ها در زندگی روزمره همه ی ما عجین شده است و می توان گفت زندگی بدون رنگ هیچ مفهومی نخواهد داشت. با اینکه رنگ ها در جای جای زندگی ما نفوذ کرده و خود نمایی می کنند ولی استفاده از رنگ ها مفاهیمی دارد که با روانشناسی آن ها می توان استفاده های درستی از آن ها کرد. در این مقاله از لوکس گلامور مفاهیم و احساس های عجین شده با رنگ ها را بیان کردیم و خواص رنگ ها به صورت جداگانه مشخص شد.
منبع: deluxeglamour.com